Amtsgericht Fürth im Odenwald

Huisadres:
Amtsgericht Fürth im Odenwald
Heppenheimerstraße 15
64658 Fürth im Odenwald
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Fürth im Odenwald
Postfach 1263
64655 Fürth
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6253 208 0
Fax: 0049 (0) 06253 208 11

E-Mail: verwaltung@ag-fuerth.justiz.hessen.de

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster)., 

Het arrondissement van het Amtsgericht Fürth im Odenwald omvat het gebied van de gemeenten Abtsteinach, Birkenau, Fürth, Grasellenbach, Gorxheimertal, Lindenfels, Mörlenbach, Rimbach, Wald-Michelbach, Hirschhorn en Neckarsteinach

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Fürth im Odenwald is in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Fürth im Odenwald niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

n Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Fürth im Odenwald is een van deze