Amtsgericht Fürstenfeldbruck

Huisadres:
Amtsgericht Fürstenfeldbruck

Stadelbergerstr. 5
82256 Fürstenfeldbruck
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Fürstenfeldbruck
Postfach 11 41
82241 Fürstenfeldbruck
Duitsland

Telefoon: 0049(0)08141/511-0
Fax: 0049(0)8141/511-133

E-Mail: poststelle@ag-ffb.bayern.de
Directeur: Dr. Klaus Brandhuber
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Fürstenfeldbruck omvat de steden Fürstenfeldbruck, Germering, Olching en Puchheim zoals de gemeenten Adelshofen, Alling, Althegnenberg, Egenhofen, Eichenau, Emmering, Grafrath, Gröbenzell, Hattenhofen, Jesenwang, Kottgeisering, Landsberied, Maisach, Mammendorf, Mittelstetten, Moorenweis, Oberschweinbach, Schöngeising en Türkenfeld.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Fürstenfeldbruck is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Fürstenfeldbruck is een van deze.