Amtsgericht Fürstenfeldbruck

Huisadres:
Amtsgericht Fürstenfeldbruck

Stadelbergerstr. 5
82256 Fürstenfeldbruck
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Fürstenfeldbruck
Postfach 11 41
82241 Fürstenfeldbruck
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8141 511 0
Fax: 0049 (0) 8141/511-133

 
Directeur: Dr. Klaus Brandhuber

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Fürstenfeldbruck omvat de steden Fürstenfeldbruck, Germering, Olching en Puchheim zoals de gemeenten Adelshofen, Alling, Althegnenberg, Egenhofen, Eichenau, Emmering, Grafrath, Gröbenzell, Hattenhofen, Jesenwang, Kottgeisering, Landsberied, Maisach, Mammendorf, Mittelstetten, Moorenweis, Oberschweinbach, Schöngeising en Türkenfeld.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Fürstenfeldbruck wordt bij het Landgericht München II ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Fürstenfeldbruck niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Fürstenfeldbruck is een van deze.