Amtsgericht Freyung

Huisadres:
Amtsgericht Freyung

Bahnhofstraße 15
94078 Freyung
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Freyung
Postfach
94074 Freyung
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8551/970-0
Fax: 0049(0)8551/970160

E-Mail: poststelle@ag-frg.bayern.de
Directeur: Dr. Hans-Gerd Ennser
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Freyung omvat de steden Freyung, Grafenau, Waldkirchen zoals de gemeenten Eppenschlag, Fürsteneck, Grainet, Haidmühle, Hinterschmiding, Hohenau, Innernzell, Jandelsbrunn, Mauth, Neureichenau, Neuschönau, PerlesreutPhilippsreut, Ringelai, Saldenburg, Sankt Oswald-Riedlhütte, RöhrnbachSchöfweg, SchönbergSpiegelau, Thurmansbang en Zenting.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Passau is in civiele zaken bij het Landgericht Passau inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Passau is een van deze.