Amtsgericht Freising

Huisadres:
Amtsgericht Freising

Domberg 20
85354 Freising
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Freising
Postfach 11 42
85311 Freising
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8161 180 01
Fax: 0049 (0) 8161 180 235

 
Directeur: Dr. Christian Seiler

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Freising omvat de steden Freising, Moosburg an der Isar zoals de gemeenten Allershausen, Attenkirchen, Au in der HallertauEching, Fahrenzhausen, Gammelsdorf, Haag an der Amper, Hallbergmoos, Hohenkammer, Hörgertshausen, Kirchdorf an der Amper, Kranzberg, Langenbach, Marzling, Mauern, NandlstadtNeufahrn bei Freising, Paunzhausen, Rudelzhausen, Wang, Wolfersdorf en Zolling.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Freising wordt bij het Landgericht Landshut ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advcoaat is bij het Amtsgericht Freising niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Freising is een van deze.