Amtsgericht Freising

Huisadres:
Amtsgericht Freising

Domberg 20
85354 Freising
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Freising
Postfach 11 42
85311 Freising
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8161/18001
Fax: 0049(0)8161/180235

E-Mail: poststelle@ag-fs.bayern.de
Directeur: Dr. Christian Seiler
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Freising omvat de steden Freising, Moosburg an der Isar zoals de gemeenten Allershausen, Attenkirchen, Au in der HallertauEching, Fahrenzhausen, Gammelsdorf, Haag an der Amper, Hallbergmoos, Hohenkammer, Hörgertshausen, Kirchdorf an der Amper, Kranzberg, Langenbach, Marzling, Mauern, NandlstadtNeufahrn bei Freising, Paunzhausen, Rudelzhausen, Wang, Wolfersdorf en Zolling.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Freising is in civiele zaken bij het Landgericht Landshut inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Freising is een van deze.