Amtsgericht Frankfurt am Main

Huisadres:
Amtsgericht Frankfurt am Main
Gerichtsstr. 2
60313 Frankfurt am Main
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Frankfurt am Main
60256 Frankfurt am Main
Duitsland

Telefoon: 0049(0)69/136701
Fax: 0049(0)69/13672030

 
President: Erich Fischer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Frankfurt am Main omvat het gebied van de steden Bad Vilbel, Eschborn, Frankfurt am MainHattersheim, Hofheim en Karben zoals van de gemeenten Kriftel, Liederbach en Sulzbach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Frankfurt am Main   is in civiele zaken bij het Landgericht Frankfurt am Main inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Frankfurt am Main  niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Frankfurt am Main  is een van deze.