Amtsgericht Frankenthal (Pfalz)

Adres
Amtsgericht Frankenthal (Pfalz)
Bahnhofstraße 33
67227 Frankenthal (Pfalz)
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6233 80 0
Fax: 0049 (0) 6233 80 1900

E-Mail: agft@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Frankenthal (Pfalz)

Directeur: Jürgen Blum

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Frankenthal (Pfalz) omvat het gebied van de stad Frankenthal (Pfalz) sowie das der Gemeinden BeindersheimBobenheim-RoxheimGroßniedesheimHeßheimHeuchelheimKleinniedesheim en Lambsheim.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Frankenthal (Pfalz) moet worden ingelegd bij het Landgericht Frankenthal (Pfalz). Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandes- Gericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Frankenthal (Pfalz)  niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het AmtsgerichtFrankenthal (Pfalz) is een van deze.