Amtsgericht Frankenberg (Eder)

Huisadres:
Amtsgericht Frankenberg (Eder)
Geismarer Straße 22
35066 Frankenberg (Eder)
Duitslan

Postbus:
Amtsgericht Frankenberg (Eder)
Postfach 116
35201 Biedenkopf
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6451 7261 0
Fax: 0049(0) 6451 7261 8062

E-Mail: poststelle@ag-frankenberg.justiz.hessen.de
 
Directrice: Regine Wagner

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Frankenberg (Eder) omvat het gebied van de steden Frankenberg (Eder), Gemünden (Wohra),Hatzfeld (Eder) en Rosenthal zoals van de gemeente Haina (Kloster).

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Frankenberg (Eder) is in civiele zaken bij het Landgericht Marburg inteleggen.

Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Frankenberg (Eder) niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Frankenberg (Eder) is een van deze.