Amtsgericht Flensburg

Huisadres:
Amtsgericht Flensburg
Südergraben 22
24937 Flensburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Flensburg
Postfach 11 51
24901 Flensburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 461 89 0
Fax: 0049 (0) 461 89 438

E-Mail: Verwaltung@AG-Flensburg.landsh.de
Internet: schleswig-holstein.de – Amtsgericht Flensburg

Directeur: Sven Naumann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Flensburg omvat het gebied van de steden en gemeenten Ahneby, Ausacker, Böxlund, Dollerup, Eggebek, Esgrus, Flensburg, Freienwill, Gelting, Glücksburg (Ostsee), Großenwiehe, Großsolt, Grundhof, Handewitt, Harrislee, Hasselberg, Hörup, Holt, Hürup,
Husby, Janneby, Jardelund, Jerrishoe, Jörl, Kronsgaard, LangballigLangstedt, Lindewitt, Maasbüll, Maasholm, Medelby, Meyn, Munkbrarup, Nieby, Niesgrau, Nordhackstedt, Oeversee, Osterby, Pommerby, Rabel, Rabenholz, Ringsberg, Schafflund, Sieverstedt, Sörup, Sollerup, Stangheck,
Steinberg, Steinbergkirche, Sterup, Stoltebüll, Süderhackstedt, Tarp, Tastrup, Wallsbüll, Wanderup, Wees, Weesby en Westerholz.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Flensburg moet worden ingesteld bij het Landgericht Flensburg. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Schleswig Holsteiner Oberlandesgericht (Schleswig).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Flensburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Flensburg is een van deze.