Amtsgericht Eutin

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Eutin
Jungfernstieg 3
23701 Eutin
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Eutin
Postfach 4 12
23694 Eutin
Duitsland

Telefon: 0049(0) 4521 705 6
Fax: 0049(0) 4521 705 700

E-Mail: verwaltung@ag-eutin.landsh.de
Internet: schleswig-holstein.de – Amtsgericht Eutin

Directrice: Anja Farris

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Eutin omvat de stad Eutin zoals de gemeenten Ahrensbök, Bosau, Kasseedorf, Malente, Ratekau, Scharbeutz, Schönwalde am Bungsberg, Süsel en Timmendorfer Strand.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Eutin moet worden ingelegd bij het Landgericht Lübeck. Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Schleswig-Holsteiner Oberlandesgericht in Schleswig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Eutin niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Eutin is een van deze.