Amtsgericht Euskirchen

Amtsgericht Euskirchen
Kölner Str. 40 – 42
53879 Euskirchen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2251/951-0
Fax: 0049(0)2251/951-1900

 
Directrice: Petra Strothmann-Schiprowski

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Euskirchen omvat het gebied van de steden Bad Münstereifel, Euskirchen, Mechernich en Zülpich zoals van de gemeente Weilerswist.

Het Amtsgericht Euskirchen is een van twee gespecialiseerde rechtbanken in Nordrhein-Westfalen, waar betalingsbevele kunnen worden geindient.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Euskirchen is in civiele zaken bij het Landgericht Bonn inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Köln.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Euskirchen niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Euskirchen is een van deze.