Amtsgericht Eschwege

Huisadres:
Amtsgericht Eschwege
Friedrich-Wilhelm-Straße 39
37269 Eschwege
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Eschwege
Postfach 1240
37252 Eschwege
Duitsland

Telefoon: 0049 5651 3391 0
Fax: 0049 611 32761 8109

E-Mail: verwaltung@ag-eschwege.justiz.hessen.de
 
Directeur: Alexander Wachter

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Eschwege omvat het gebied van de steden en gemeenten Bad Sooden-AllendorfBerkatalEschwegeGroßalmerodeHerleshausenHessisch LichtenauMeinhardMeißner, Neu-EichenbergRinggauSontraWaldkappelWanfriedWehretalWeißenborn en Witzenhausen.

Hoger beoep tegen beslissingen van het Amtsgericht Eschwege is in civiele zaken bij het Landgericht Kassel inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Eschwege niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Eschwege is een van deze.