Amtsgericht Erding

Huisadres:
Amtsgericht Erding

Münchener Str. 27
85435 Erding
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Erding
Postfach 12 65
85422 Erding
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8122/4000
Fax: 0049(0)8122/400123

Directrice: Ingrid Kaps
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Erding omvat de steden Dorfen en Erding zoals de gemeenten Berglern, Bockhorn, Buch am Buchrain, Eitting, Finsing, Forstern, Fraunberg, Hohenpolding, Inning am Holz, IsenKirchberg, Langenpreising, Lengdorf, Moosinning, Neuching, Oberding. Ottenhofen, Pastetten, Sankt Wolfgang, Steinkirchen, Taufkirchen (Vils), Walpertskirchen, Wartenberg en Wörth.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Erding is in civiele zaken bij het Landgericht Landshut inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Erding is een van deze.