Amtsgericht Erding

Huisadres:
Amtsgericht Erding

Münchener Str. 27
85435 Erding
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Erding
Postfach 12 65
85422 Erding
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8122 400 0
Fax: 0049 (0) 8122 400 123

 
Directrice: Ingrid Kaps

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Erding omvat de steden Dorfen en Erding zoals de gemeenten Berglern, Bockhorn, Buch am Buchrain, Eitting, Finsing, Forstern, Fraunberg, Hohenpolding, Inning am Holz, IsenKirchberg, Langenpreising, Lengdorf, Moosinning, Neuching, Oberding. Ottenhofen, Pastetten, Sankt Wolfgang, Steinkirchen, Taufkirchen (Vils), Walpertskirchen, Wartenberg en Wörth.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Erding wordt bij het Landgericht Landshut ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Erding niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Erding is een van deze.