Amtsgericht Emmerich am Rhein

Amtsgericht Emmerich / Emmerik
Amtsgericht Emmerich / Emmerik

Adres:
Amtsgericht Emmerich am Rhein
Seufzerallee 20
46446 Emmerich am Rhein
Duitsland

Telefon: 02822 694-0
Fax: 02822 694-48

Internet: www.ag-emmerich.nrw.de
Directeur: Edmund Verbeet
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Emmerich am Rhein / Amtsgericht Emmerik omvat de steden  Emmerich am Rhein / Emmerik und Rees. Zaken welke landbouw betrekken werden ook dan bij het Amtsgericht Kleve  / Amtsgericht Kleef bewerkt, als ze eigenlijk bij het arrondissement van het Amtsgericht Emmerich am Rhein / Amtsgericht Emmerik bijhoren.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Emmerich am Rhein  / Amtsgericht Emmerik is in civiele zaken bij het Landgericht Kleve  / Landgericht Kleef inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Emmerich am Rhein  / Amtsgericht Emmerik is een van deze.