Amtsgericht Emmerich am Rhein

Amtsgericht Emmerich Emmerik advocaat

Amtsgericht Emmerich

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Emmerich am Rhein
Seufzerallee 20
46446 Emmerich am Rhein
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 2822 694 0
Fax: 0049 (0) 2822 694 48

 
 
 
Directeur: Edmund Verbeet

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Emmerich am Rhein / Amtsgericht Emmerik omvat de steden  Emmerich am Rhein / Emmerik und Rees. Zaken welke landbouw betrekken werden ook dan bij het Amtsgericht Kleve  / Amtsgericht Kleef bewerkt, als ze eigenlijk bij het arrondissement van het Amtsgericht Emmerich am Rhein / Amtsgericht Emmerik bijhoren.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Emmerich am Rhein  / Amtsgericht Emmerik wordt bij het Landgericht Kleve  / Landgericht Kleef ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Emmerich am Rhein / Amtsgericht Emmerik niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Emmerich am Rhein  / Amtsgericht Emmerik is een van deze.