Amtsgericht Ellwangen

Huisadres:
Amtsgericht Ellwangen

Schöner Graben 25
73479 Ellwangen (Jagst)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ellwangen
Postfach
73471 Ellwangen (Jagst)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7961/810
Telefax: 0049(0)7961/81740

E-Mail: poststelle@agellwangen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-ellwangen.de

Directeur: Norbert Strecker
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ellwangen omvat de steden Ellwangen en Lauchheim zoals de gemeenten AdelmannsfeldenEllenbergJagstzellNeuler, Rainau, Rosenberg (Württemberg), Stödtlen, Tannhausen, Unterschneidheim, Westhausen en Wört.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Ellwangen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ellwangen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ellwangen is er één van.