Amtsgericht Ehingen (Donau)

Huisadres:
Amtsgericht Ehingen (Donau)
Marktplatz 3
89584 Ehingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ehingen (Donau)
Postfach 11 61
89571 Ehingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7391 5083 08
Telefax: 0049 (0) 7391 5083 11

E-Mail: poststelle@agehingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-ehingen.de

Directeur: Wolfgang Lampa

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ehingen (Donau) omvat de steden Ehingen (Donau), Munderkingen en Schelklingen zoals de gemeenten Allmendingen, Altheim, Emeringen, Emerkingen, Griesingen, Grundsheim, Hausen am Bussen, LauterachOberdischingen, Obermarchtal, Oberstadion, Öpfingen, Rechtenstein, Rottenacker, Untermarchtal, Unterstadion en Unterwachingen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Ehingen (Donau) wordt bij het Landgericht Ulm ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Ehingen (Donau) niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ehingen (Donau) is er één van.