Amtsgericht Ehingen (Donau)

Huisadres:
Amtsgericht Ehingen (Donau)
Marktplatz 3
89584 Ehingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ehingen (Donau)
Postfach 11 61
89571 Ehingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7391/508308
Telefax: 0049(0)7391/508311

E-Mail: poststelle@agehingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-ehingen.de

Directeur: Wolfgang Lampa
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ehingen (Donau) omvat de steden Ehingen (Donau), Munderkingen en Schelklingen zoals de gemeenten Allmendingen, Altheim, Emeringen, Emerkingen, Griesingen, Grundsheim, Hausen am Bussen, LauterachOberdischingen, Obermarchtal, Oberstadion, Öpfingen, Rechtenstein, Rottenacker, Untermarchtal, Unterstadion en Unterwachingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Ehingen (Donau) kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ulm worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ehingen (Donau) is er één van.