Amtsgericht Eggenfelden

Huisadres:
Amtsgericht Eggenfelden

Feuerhausgasse 12
84307 Eggenfelden
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Eggenfelden
Postfach 13 09
84303 Eggenfelden
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8721/7770
Fax: 0049(0)8721/777139

E-Mail: poststelle@ag-eg.bayern.de
Directeur: Wolfgang Bartel
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Eggenfelden omvat de steden Eggenfelden, Pfarrkirchen en Simbach am Inn zoals de gemeenten Arnstorf, Bad BirnbachBayerbach, Dietersburg, Egglham, Ering, Falkenberg, GangkofenGeratskirchen, Hebertsfelden, Johanniskirchen, Julbach, Kirchdorf am Inn, MalgersdorfMassing, Mitterskirchen, Postmünster, Reut, Rimbach, Roßbach, Schönau, Stubenberg, Tann, TrifternUnterdietfurt, Wittibreut, Wurmannsquick en Zeilarn.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Eggenfelden is in civiele zaken bij het Landgericht Landshut inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Eggenfelden  is een van deze.