Amtsgericht Ebersberg

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Ebersberg

Bahnhofstr. 19
85560 Ebersberg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 08092 8253 0
Fax: 0049 (0) 8092 825396

 
Directeur: Christian Berg

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ebersberg omvat de steden Ebersberg en Grafing zoals de gemeenten Anzing, Aßling, Baiern, Bruck, Egmating, Emmering, Forstinning, Frauenneuharting, Glonn, Hohenlinden, Kirchseeon, Markt Schwaben, Moosach, Oberpframmern, Pliening, Poing, Steinhöring, Vaterstetten en Zorneding.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Ebersberg wordt  bij het Landgericht München II ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advcoocaat is bij het Amtsgericht Ebersberg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ebersberg is een van deze.