Amtsgericht Duisburg-Ruhrort

Amtsgericht Duisburg-Ruhrort
Amtsgericht Duisburg-Ruhrort

Huisadres:
Amtsgericht Duisburg-Ruhrort
Amtsgerichtsstraße 36
47119 Duisburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Duisburg-Ruhrort
Postfach 130151
47118 Duisburg
Duitsland

Telefon: 0049(0)203/80059-0
Fax: 0049(0)203/80059-222

Directrice: Angelika Bienert
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Bovendien is het Amtsgericht Duisburg-Ruhrort toepasselijk voor zaken m.b.t. scheepvaart (Schifffahrtsgericht), de scheepvaart op de rijn  (Rheinschifffahrtsgericht) en voor het scheepsregister.

Het arrondissement van het Amtgericht Duisburg-Ruhrort omvat stadsdelen van Duisburg:  Meiderich-Beeck: Bruckhausen, Beeck, Beeckerwerth, Laar, Untermeiderich, Mittelmeiderich ,Obermeiderich, Homberg/Ruhrort: Ruhrort, Alt-Homberg, Hochheide en Baerl.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Duisburg Ruhrort is in civiele zaken bij het  Landgericht Duisburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat. In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Duisburg-Ruhrort is een van deze.