Amtsgericht Dillingen an der Donau

Huisadres:
Amtsgericht Dillingen

St.-Ulrichs-Platz 3
89407 Dillingen a.d.Donau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Dillingen
89401 Dillingen a.d.Donau
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9071 5002 0
Fax: 0049 (0) 9071 5002 500

 
Directeur: Dr. Johann Popp

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dillingen an der Donau omvat de steden Dillingen a.d.Donau, Gundelfingen an der Donau, Höchstädt an der Donau, Lauingen en Wertingen zoals de gemeenten AislingenBachhagel, Bächingen an der Brenz, Binswangen, BissingenBlindheim, Buttenwiesen, Finningen, Glött, Haunsheim, Holzheim, Laugna, Lutzingen, Medlingen, Mödingen, Schwenningen, Syrgenstein, Villenbach, WittislingenZiertheim, Zöschingen en Zusamaltheim.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Dillingen an der Donau wordt bij het Landgericht Augsburg ingesteld. Hoger beroep wordt in familiezaken bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Dillingen an der Donau niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dillingen an der Donau is een van deze.