Amtsgericht Dillingen

Huisadres:
Amtsgericht Dillingen

St.-Ulrichs-Platz 3
89407 Dillingen a.d.Donau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Dillingen
89401 Dillingen a.d.Donau
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9071/5002-0
Fax: 0049(0)9071/5002-500

Directeur: Dr. Johann Popp
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dillingen an der Donau omvat de steden Dillingen a.d.Donau, Gundelfingen an der Donau, Höchstädt an der Donau, Lauingen en Wertingen zoals de gemeenten AislingenBachhagel, Bächingen an der Brenz, Binswangen, BissingenBlindheim, Buttenwiesen, Finningen, Glött, Haunsheim, Holzheim, Laugna, Lutzingen, Medlingen, Mödingen, Schwenningen, Syrgenstein, Villenbach, WittislingenZiertheim, Zöschingen en Zusamaltheim.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Dillingen an der Donau is in civiele zaken bij het Landgericht Augsburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dillingen an der Donau is een van deze.