Amtsgericht Dieburg

Huisadres:
Amtsgericht Dieburg
Bei der Erlesmühle 1
64807 Dieburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Dieburg
Postfach 1229
64802 Dieburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0) 6071 203 0
Fax: 0049(0) 06071 2112 6

E-Mail: verwaltung@ag-dieburg.justiz.hessen.de
Internet: Amtsgericht Dieburg | Ordentliche Gerichtsbarkeit Hessen
 
Directeur/Directrice: N.N.

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dieburg omvat het gebied van de steden en gemeenten Babenhausen, Dieburg, Eppertshausen, Fischbachtal, Groß-Bieberau, Groß-Umstadt, Groß-Zimmern, Münster, Otzberg, Reinheim en Schaafheim.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Dieburg is in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Dieburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dieburg is een van deze.