Amtsgericht Daun

Amtsgericht Daun
Amtsgericht Daun

Huisadres:
Amtsgericht Daun
Berliner Str. 3
54550 Daun
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Daun
Postfach 1120
54542 Daun
Duitsland

Telefoon: 0049(0)6592/18-0
Fax: 0049(0)6592/18-444

Directeur: Norbert Kreten
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Daun omvat de steden Daun, Gerolstein, Hillesheim en Kelberg zoals de gemeenten ArbachBasberg, Beinhausen, Bereborn, Berenbach BerndorfBerlingen, BetteldorfBirresborn, Bleckhausen, Bodenbach, Bongard, Borler, BoxbergBrockscheid, Brücktal, Darscheid, Demerath, DensbornDeudesfeld, Dockweiler, Dohm-Lammersdorf, Drees, Dreis-Brück, Duppach, Ellscheid, Gefell, GelenbergGillenfeld, Gunderath, Hinterweiler, HöchstbergHohenfels-Essingen, HorperathHörscheid, HörschhausenImmerath, Kalenborn-Scheuern, Kaperich, KatzwinkelKerpenKirchweiler, Kirsbach, Kolverath, Kopp, KötterichenKradenbach, Lirstal, MannebachMehren, Meisburg, MosbruchMückeln, Mürlenbach, NeichenNerdlen, Neroth, Niederstadtfeld, NitzNohn, Oberehe-Stroheich, OberelzOberstadtfeld, Pelm, Reimerath, RetterathRockeskyll, Salm, Sarmersbach, SassenSaxler, Schalkenmehren, Schönbach, Schutz, Steineberg, Steiningen, Strohn, Strotzbüsch, Üdersdorf, Udler, Uersfeld, Ueß, Utzerath, Üxheim, Wallenborn, WalsdorfWeidenbach, Wiesbaum-MirbachWinkel (Eifel) en Welcherath.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Daun is in civiele zaken bij het Landgericht Trier inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Daun is een van deze.