Amtsgericht Dannenberg (Elbe)

Amtsgericht Dannenberg (Elbe)
Amtsgericht Dannenberg (Elbe)

Huisadres:
Amtsgericht Dannenberg (Elbe)
Amtsberg 2
29451 Dannenberg (Elbe)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Dannenberg (Elbe)
Postfach 11 09
29445 Dannenberg (Elbe)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5861/9540
Fax: 0049(0)5861/954333

Directeur: Detlev Saffran

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dannenberg (Elbe) omvat het gebied van de steden Dannenberg en Lüchow (Wendland) zoals van het heele Landkreis Lüchow-Dannenberg (Bergen an der Dumme, Clenze, Damnatz, GartowGöhrde, GorlebenGusborn, Hitzacker, Höhebeck, Jameln, KarwitzKüstenLangendorf (Elbe), Lemgow, LübbowLuckau, Neu Darchau, Prezelle, Schnackenburg, SchnegaTrebel, Waddeweitz, Woltersdorf (Wendland), Wustrow (Wendland) en Zernien,

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Dannenberg (Elbe) is in civiele zaken bij het Landgericht Lüneburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dannenberg (Elbe) is een van deze.