Amtsgericht Dachau

Huisadres:
Amtsgericht Dachau

Schloßstr. 1
85221 Dachau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Dachau
Postfach
85201 Dachau
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8131 705 0
Fax: 0049 (0) 8131 705 108

 
Directrice: Maria Holzmann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dachau omvat de stad Dachau zoals de gemeenten AltomünsterBergkirchen, Erdweg, Haimhausen, Hebertshausen, Hilgertshausen-Tandern, Karlsfeld, Markt Indersdorf, Odelzhausen, Petershausen, Pfaffenhofen an der Glonn, Röhrmoos, Schwabhausen, Sulzemoos, Vierkirchen en Weichs.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Dachau wordt bij het Landgericht München II ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Dachau niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dachau is een van deze.