Amtsgericht Dachau

Huisadres:
Amtsgericht Dachau

Schloßstr. 1
85221 Dachau
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Dachau
Postfach
85201 Dachau
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8131/705-0
Fax: 0049(0)8131/705-108

Directrice: Maria Holzmann
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Dachau omvat de stad Dachau zoals de gemeenten AltomünsterBergkirchen, Erdweg, Haimhausen, Hebertshausen, Hilgertshausen-Tandern, Karlsfeld, Markt Indersdorf, Odelzhausen, Petershausen, Pfaffenhofen an der Glonn, Röhrmoos, Schwabhausen, Sulzemoos, Vierkirchen en Weichs.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Dachau is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Dachau is een van deze.