Amtsgericht Coburg

Huisadres:
Amtsgericht Coburg

Ketschendorfer Str. 1
96450 Coburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Coburg
96441 Coburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9561/878-5
Fax: 0049(0)9561/878-6665

Directeur: Bernd Buhl
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Coburg omvat de steden Coburg, Bad Rodach, Neustadt bei Coburg, Rödental en Seßlach zoals de gemeenten Ahorn, Dörfles-Esbach, Ebersdorf bei Coburg, Großheirath, Grub am Forst, Itzgrund, Lautertal, Meeder, Niederfüllbach, Sonnefeld, Untersiemau, Weidhausen bei Coburg en Weitramsdorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Coburg is in civiele zaken bij het Landgericht Coburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Coburg is een van deze.