Amtsgericht Coburg

Huisadres:
Amtsgericht Coburg

Ketschendorfer Str. 1
96450 Coburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Coburg
96441 Coburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9561 878 5
Fax: 0049 (0) 9561 878 6665

 
Directeur: Bernd Buhl

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Coburg omvat het gebied van de steden Coburg, Bad RodachNeustadt bei CoburgRödentalSeßlach zoals van de gemeenten AhornDörfles-EsbachEbersdorf bei CoburgGroßheirathGrub am ForstItzgrundLautertalMeederNiederfüllbachSonnefeldUntersiemauWeidhausen bei Coburg en Weitramsdorf.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Coburg wordt bij het Landgericht Coburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Coburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Coburg is een van deze.