Amtsgericht Cloppenburg

Huisadres:
Amtsgericht Cloppenburg
Burgstr. 9
49661 Cloppenburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Cloppenburg
Postfach 19 41
49649 Cloppenburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4471/88000
Fax: 0049(0)4471/880010

Directeur: Thomas Cloppenburg
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Cloppenburg omvat het gebied van het Landkreis Cloppenburg (Barßel, Bösel, Cappeln, Cloppenburg, Emstek, Essen, Friesoythe, Garrel, Lastrup, Lindern, Löningen, Molbergen, Saterland (hoofdplaats: Ramsloh))

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Cloppenburg is in civiele zaken bij het Landgericht Oldenburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Oldenburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Cloppenburg is een van deze.