Amtsgericht Calw

Huisadres:
Amtsgericht Calw
Schillerstr. 11
75365 Calw
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Calw
Postfach
75363 Calw
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7051/1688-01
Telefax: 0049(0)7051/1688-111

E-Mail: Poststelle@agcalw.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-calw.de

Directrice: Brigitte Lutz
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Calw omvat de steden Bad Herrenalb, Bad Liebenzell, Bad Teinach-ZavelsteinBad Wildbad en Calw zoals de gemeenten AlthengstettNeuweiler, Oberreichenbach, Ostelsheim, Schömberg, Simmozheim en Unterreichenbach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Calw kan bij civiele zaken bij het Landgericht Tübingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Calw is er één van.