Amtsgericht Buxtehude

Huisadres:
Amtsgericht Buxtehude
Bahnhofstr. 4
21614 Buxtehude
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Buxtehude
Postfach 11 52
21601 Buxtehude
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4161/50690
Fax: 0049(0)4161/506911

 
Directeur: Dr. Norbert Aping

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Buxtehude omvat het gebied van de stad Buxtehude, zoals van de gemeenten Apensen, Horneburg en Jork, zoals van de Samtgemeinde Harsefeld (AhlerstedtBargstedtBrest, Harsefeld).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Buxtehude is in civiele zaken bij het Landgericht Stade inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Buxtehude niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Buxtehude is een van deze.