Amtsgericht Bühl

Huisadres:
Amtsgericht Bühl
Hauptstr. 94
77815 Bühl
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bühl
Postfach 11 55
77801 Bühl
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 7223 80859 10
Fax: 0049 (0) 7223 80859 34

 
Directeur: Jürgen Früh
 
Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bühl omvat de steden Bühl en Lichtenau zoals de gemeenten Bühlertal, HügelsheimOttersweier, Rheinmünster en Sinzheim.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bühl kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Baden-Baden worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bühl niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bühl is er één van.