Amtsgericht Bückeburg

Huisadres:
Amtsgericht Bückeburg
Herminenstr. 30
31675 Bückeburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bückeburg
Postfach 11 15
31667 Bückeburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 5722 290 0
Fax: 0049 (0) 5722 290 214

 
Directeur: Klaus-Dieter Neubert

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bückeburg omvat het gebied van de steden Bückeburg en Obernkirchen, zoals de gemeenten Ahlsen, Auetal,  Bad Eilsen, BuchholzHeeßen, Helpsen, HespeLuhden, Nienstädt en Seggebruch.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bückeburg is in civiele zaken bij het Landgericht Bückeburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bückeburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bückeburg is een van deze.