Amtsgericht Buchen (Odenwald)

Huisadres:
Amtsgericht Buchen (Odenwald)
Amtsstr. 26
74722 Buchen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Buchen (Odenwald)
Postfach 11 62
74710 Buchen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6281 3259 0
Fax: 0049 (0) 6281 3259 27

 
Directeur: Gerd Eggert

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Buchen (Odenwald) omvat de steden Buchen (Odenwald) en Walldürn zoals de gemeenten Hardheim, Höpfingen en Mudau.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Buchen (Odenwald) kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Mosbach worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Buchen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Buchen (Odenwald)is er één van.