Amtsgericht Bruchsal

Huisadres:
Amtsgericht Bruchsal
Schönbornstr. 18
76646 Bruchsal
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bruchsal
Postfach 30 27
76643 Bruchsal
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 7251 74 0
Fax: 0049 (0) 7251 74 2866

 
Directrice: Andrea Clapier-Krespach

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bruchsal omvat de steden Bruchsal, Kraichtal, Östringen en Ubstadt-Weiher zoals de gemeenten Bad SchönbornDettenheim, Forst, Graben-Neudorf, Hambrücken, Karlsdorf-Neuthard en Kronau .

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bruchsal kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Karlsruhe worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bruchsal niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bruchsal is er één van.