Amtsgericht Bremervörde

Huisadres:
Amtsgericht Bremervörde
Amtsallee 2
27432 Bremervörde
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bremervörde
Postfach 11 62
27421 Bremervörde
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4761/98490
Fax: 0049(0)4761/984949

Directeur: Helmut Claudé
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bremervörde omvat het gebied van de stad Bremervörde zoals van de Samtgemeinde Geestequelle (Alfstedt, Basdahl, Ebersdorf, Hipstedt,  Oerel), Samtgemeinde Selsingen (Anderlingen, Deinstedt, Farven, Ostereistedt,  Rahde,  Sandbostel, Seedorf, Selsingen) en de gemeente Gnarrenburg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bremervörde is in civiele zaken bij het Landgericht Stade inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bremervörde is een van deze.