Amtsgericht Bremervörde

Huisadres:
Amtsgericht Bremervörde
Amtsallee 2
27432 Bremervörde
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bremervörde
Postfach 11 62
27421 Bremervörde
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4761/98490
Fax: 0049(0)4761/984949

 
Directeur: Helmut Claudé

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bremervörde omvat het gebied van de stad Bremervörde zoals van de Samtgemeinde Geestequelle (Alfstedt, Basdahl, Ebersdorf, Hipstedt,  Oerel), Samtgemeinde Selsingen (Anderlingen, Deinstedt, Farven, Ostereistedt,  Rahde,  Sandbostel, Seedorf, Selsingen) en de gemeente Gnarrenburg.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Bremervörde wordt bij het Landgericht Stade ingesteld. Hoger Beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bremervörde niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bremervörde is een van deze.