Amtsgericht Breisach am Rhein

Huisadres:
Amtsgericht Breisach am Rhein
Kapuzinergasse 2
79206 Breisach am Rhein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Breisach am Rhein
Kapuzinergasse 2
79206 Breisach am Rhein
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7667 9309 0
Telefax: 0049 (0) 7667 9309 44

E-mail:  poststelle@agbreisach.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-breisach.de

Directrice: Angelijka Jenne

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Breisach am Rhein omvat de steden Breisach am Rhein en Vogtsburg zoals de gemeenten Ihringen en Merdingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Breisach am Rhein kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Freiburg im Breisgau worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht  Breisach am Rhein niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Breisach am Rhein is er één van.