Amtsgericht Brake

Huisadres:
Amtsgericht Brake
Bürgermeister-Müller-Str. 34
26919 Brake (Unterweser)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Brake
Postfach 11 51
26911 Brake (Unterweser)
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4401 109 0
Fax: 0049 (0) 4401 109 111

 
Directeur: Dr. Ole Exner

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Brake omvat het gebied van de steden Brake (Unterweser) en Elsfleth zoals van de gemeenten Berne, Jade, Lemwerder en Ovelgönne

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Brake is in civiele zaken bij het Landgericht Oldenburg inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Oldenburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Brake niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Brake is een van deze.