Amtsgericht Brackenheim

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Brackenheim

Schloßplatz 2
74336 Brackenheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7135 9878 0
Telefax: 0049 (0) 7135 9878 21

E-Mail: poststelle@agbrackenheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-brackenheim.de

Directeur: Klaus Randoll

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Brackenheim omvat de steden Brackenheim en Güglingen zoals de gemeenten Cleebronn, Pfaffenhofen (Pfaffenhofen-Weiler) en Zaberfeld (Ochsenburg, Leonbronn, Michelbach).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Brackenheim kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Brackenheim niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Brackenheim is er één van.