Amtsgericht Bitburg

Huisadres:
Amtsgericht Bitburg
Gerichtsstraße 2/4
54634 Bitburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bitburg
Postfach 1151
54621 Bitburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6561 913 0
Fax: 0049 (0) 6561 913 199

 
Directrice: Claudia Stadler

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bitburg omvat de stad Bitburg zoals de gemeenten BademBaustert, Bettingen (Eifel), Bickendorf, Biersdorf am See, Birtlingen, Brecht (Eifel), Brimingen, Dahlem (Eifel), Dockendorf, Dudeldorf, Echtershausen, Ehlenz, Enzen (Eifel), Esslingen (Eifel), Feilsdorf, Fließem, Gondorf, Halsdorf, Hamm (Eifel), Heilenbach, Hisel, Hütterscheid, Hüttingen an der Kyll, Idenheim, Idesheim, Ingendorf, Ließem (Eifel), Meckel, Messerich, Metterich, Mülbach, Nattenheim, Niederstedem, Niederweiler (Eifel), Oberstedem, Oberweiler (Eifel), Oberweis, Olsdorf (Eifel), Rittersdorf (Eifel), Röhl, Scharfbillig, Schleid, Seffern, Sefferweich, Stockem (Eifel), Sülm, Trimport, Wettlingen, Wiersdorf, Wißmannsdorf en Wolsfeld.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bitburg  is in civiele zaken bij het Landgericht Trier inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bitburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bitburg  is een van deze.