Amtsgericht Bingen am Rhein

Huisadres
Amtsgericht Bingen am Rhein
Mainzer Straße 52
55411 Bingen am Rhein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bingen am Rhein
Postfach 1151
55409 Bingen am Rhein
Duitsland

Telefon: 0049 (0)  6721 908 0
Fax: 0049 (0)  6721 908 170

E-Mail: agbi-poststelle@ko.jm.rlp.de 
Internet: Amtsgericht Bingen am Rhein

Directrice: Christine Zanner

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bingen am Rhein omvat het gebied van de steden Bacharach, Bingen, Gau-Algesheim en Ingelheim am Rhein zoals van de Verbandsgemeinde Verbandsgemeinden Gau-Algesheim (Appenheim, Bubenheim, Engelstadt, Nieder-Hilbersheim, Ober-Hilbersheim, Ockenheim, Schwabenheim an der Selz), Verbandsgemeinde Rhein-Nahe (Breitscheid, Manubach, Münster-Sarmsheim, Niederheimbach, Oberdiebach, Oberheimbach, Trechtingshausen, Waldalgesheim, Weiler bei Bingen) en Verbandsgemeinde Sprendlingen-Gensingen (.Aspisheim, Badenheim, Gensingen, Grolsheim, Horrweiler, Sankt Johann, Sprendlingen, Welgesheim, Wolfsheim, Zotzenheim).

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Bingen am Rhein moet worden ingelegd bij het Landgericht Mainz. Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bingen am Rhein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bingen am Rhein is een van deze.