Amtsgericht Biedenkopf

Huisadres:
Amtsgericht Biedenkopf
Hainstraße 7
35216 Biedenkopf
Duitslan

Postbus:
Amtsgericht Biedenkkopf
Postfach 116
35201 Biedenkopf
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 646 7002-0
Fax: 0049(0) 6461 7002-40

E-Mail: verwaltung@ag-biedenkopf.justiz.hessen.de
 
Directrice: Jutta Dreisbach

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Biedenkopf omvat het gebied van de steden Biedenkopf en Gladenbach zoals van de gemeenten Angelburg, Bad Endbach, Breidenbach, Dautphetal en Steffenberg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Biedenkopf is in civiele zaken bij het Landgericht Marburg nteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Biedenkopf niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Biedenkopf is een van deze.