Amtsgericht Betzdorf

Huisadres:
Amtsgericht Betzdorf
Friedrichstr. 17
57518 Betzdorf
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Betzdorf
Postfach 109
57501 Betzdorf
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 2741 927 0
Fax: 0049 (0) 22741 927 111

E-Mail: aagbd@ko.jm.rlp.de
 
Directeur: Nikolaus Karst

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Betzdorf omvat het gebied van de steden Betzdorf, Daaden, Herdorf, Kirchen en Wissen zoals van Verbandsgemeinde Daaden-Herdorf (Derschen, Emmerzhausen, Friedewald, Mauden, Niederdreisbach, Nisterberg, Schutzbach, Weitefeld), Verbandsgemeinde Betzdorf-Gebhardshain (Alsdorf, Dickendorf, Elben, Elkenroth, Fensdorf, Gebhardshain, Grünebach, Kausen, Malberg, Molzhain, Nauroth, Rosenheim, Scheuerfeld, Steinebach/Sieg, Steineroth, Wallmenroth), Verbandsgemeinde Kirchen (Brachbach, Friesenhagen, Harbach, Mudersbach, Niederfischbach) en Verbandsgemeinde Wissen (Birken-Honigsessen, Hövels, Katzwinkel (Sieg), Mittelhof, Selbach (Sieg)).

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Betzdorf wordt in civiele zaken bij het Landgericht Koblenz ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het wordt van daar meteen doorgestuurd naar het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Betzdorf is een van deze.