Amtsgericht Besigheim

Huisadres:
Amtsgericht Besigheim

Amtsgerichtsgasse 5
74354 Besigheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Besigheim
Postfach 11 62
74349 Besigheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7143 8333 0
Telefax: 0049 (0) 7143 8333 40

E-Mail: poststelle@agbesigheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-besigheim.de

Directeur: Volker Bißmaier

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Besigheim omvat de steden Besigheim, Bietigheim-Bissingen en Bönnigheim zoals de gemeenten Erligheim, Freudental, Gemmrigheim, Hessigheim, Ingersheim, Kirchheim am Neckar, Löchgau, Mundelsheim, Tamm en Walheim.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Besigheim kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Besigheim niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Besigheim is er één van.