Amtsgericht Bersenbrück

Huisadres:
Amtsgericht Bersenbrück
Stiftshof 8
49593 Bersenbrück
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bersenbrück
Postfach 1129
49587 Bersenbrück
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5439/608-0
Fax: 0049(0)5439/608-200

 
Directeur: Oliver Sporré

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bersenbrück omvat het gebied van de stad Bersenbrück zoals de gemeenten Alfhausen, Ankum, Badbergen, Berge, Bippen, Bramsche, Eggermühlen, Fürstenau, Gehrde, Menslage, Merzen, Neuenkirchen, Nortrup, Rieste en Voltlage.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bersenbrück is in civiele zaken bij het Landgericht Osnabrück inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Oldenburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bersenbrück niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bersenbrück is een van deze.