Amtsgericht Berlin Spandau

Amtsgericht Berlin Spandau advocaat

Amtsgericht Spandau

Huisadres:
Amtsgericht Berlin Spandau
Altstädter Ring 7
13597 Berlin
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Berlin Spandau
13578 Berlin
Duitsland

 

 

Telefon: 0049 (0) 30 90157 – 0
Fax: 0049 (0) 30 90157 – 444

Internet: www.berlin.de/gerichte/amtsgericht-spandau/

Presidente: Claudia Dobrikat

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Berlin Spandau omvat de stadsdelen Spandau, Haselhorst, Siemensstadt, Staaken, Gatow, Kladow, Hakenfelde, Falkenhagener Feld en Wilhelmsstadt.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het  Amtsgericht Berlin Spandau wordt bij het Landgericht Berlin ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Berlin/Kammergericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Berlin Spandau niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Berlin Spandau is een van deze.