Amtsgericht Bensheim

Huisadres:
Amtsgericht Bensheim
Wilhelmstraße 26
64625 Bensheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bensheim
Postfach 11 51
64601 Bensheim
Duitsland

Telefoon: 0049(0)06251/1002-0
Fax: 0049(0)6251/1002-33

 
Directeur: Klaus Winterer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bensheim omvat het gebied van de steden Bensheim, Heppenheim (Bergstraße), Lorsch en Zwingenberg (Bergstraße) zoals van de gemeenten Einhausen en Lautertal (Odenwald).

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bensheim is in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bensheim niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bensheim is een van deze.