Amtsgericht Bayreuth

Amtsgericht Bayreuth advocaat

Amtsgericht Bayreuth

Amtsgericht Bayreuth
Wittelsbacherring 22
95444 Bayreuth
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 921 504 0
Fax: 0049 (0) 921 504 139

 
 
 
 
Directeur: Konrad Breunig

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bayreuth omvat de steden Bad Berneck im Fichtelgebirge, Bayreuth, Betzenstein, Creußen, Gefrees, Goldkronach, Hollfeld, Pegnitz, Pottenstein en Waischenfeld zoals de gemeenten Ahorntal, AufseßBindlach, BischofsgrünEckersdorf, Emtmannsberg, Fichtelberg, Gesees, Glashütten, Haag, Heinersreuth, Hummeltal, Kirchenpingarten, Mehlmeisel, Mistelbach, Mistelgau, PlankenfelsPlechPrebitz, Schnabelwaid, Seybothenreuth, Speichersdorf, Warmensteinach en Weidenberg.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bayreuth is in civiele zaken bij het Landgericht Bayreuth intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intelstellen , maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bayreuth niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bayreuth is een van deze.