Amtsgericht Bamberg

Huisadres:
Amtsgericht Bamberg
Synagogenplatz 1
96047 Bamberg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bamberg
96008 Bamberg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 951 833 0
Fax: 0049 (0) 951 833 2070

 
Directrice: Gudrun Göller

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bamberg omvat de steden Bamberg, Baunach, Hallstadt, Scheßlitz en Schlüsselfeld zoals de gemeenten Altendorf, Bischberg, Breitengüßbach, Burgebrach, Burgwindheim, Buttenheim, EbrachFrensdorf, Gerach, Gundelsheim, HeiligenstadtHirschaid, Kemmern, Königsfeld, Lauter, Lisberg, Litzendorf, Memmelsdorf, Oberhaid, Pettstadt, Pommersfelden, PriesendorfRattelsdorfReckendorf, Schönbrunn im Steigerwald, Stadelhofen, Stegaurach, Strullendorf, Viereth-Trunstadt, Walsdorf, Wattendorf en Zapfendorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bamberg is in civiele zaken bij het Landgericht Bamberg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bamberg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bamberg is een van deze.