Amtsgericht Balingen

Huisadres:
Amtsgericht Balingen

Ebertstr. 20
72336 Balingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Balingen
Postfach 10 01 51
72301 Balingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7433 97 0
Telefax: 0049 (0) 7433 97 2599

E-Mail: poststelle@.AGBalingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-balingen.de

Directrice: Traude Kurz

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Balingen omvat de steden BalingenGeislingen, Haigerloch, Rosenfeld, Schömberg zoals de gemeenten Dautmergen, Dormettingen, DotternhausenHausen am Tann, RatshausenWeilen unter den Rinnen en Zimmern unter der Burg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Balingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Hechingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Balingen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Balingen is er één van.