Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder)

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder)
Victor-Blüthgen-Str. 9
16259 Bad Freienwalde (Oder)
Duitsland

Telefoon: +49(0)3344/472-0
Telefax:   +49(0)3344/472-59

E-Mail: verwaltung@agfrw.brandenburg.de
Internet: Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder) | Ordentliche Gerichtsbarkeit Land Brandenburg

Directrice: Annett Schulze

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder) omvat het gebied van de steden en gemeenten Alt Tucheband, Bad Freienwalde (Oder), Beiersdorf-Freudenberg, Bleyen-Genschmar, Bliesdorf, Falkenberg , Golzow, Gusow-Platkow, Heckelberg-Brunow, Höhenland, Küstriner Vorland, Letschin, Märkische Höhe, Neuhardenberg, Neulewin, Neutrebbin, Oderaue, Prötzel, Reichenow-Möglin, Wriezen en Zechin.

Hoger beroep tegen eein uitspraak van het Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder) wordt in civiele zaken bij het Landgericht Frankfort aan de Oder ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht  ingesteld, maar de beroepschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Brandenburgische Oberlandesgericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder) niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Freienwalde (Oder) is er één van.