Amtsgericht Bad Urach

Huisadres:
Amtsgericht Bad Urach
Beim Schloß 1
72574 Bad Urach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Urach
Postfach 11 64
72562 Bad Urach
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7125 9437 0
Telefax: 0049 (0) 7125 9437 449

E-Mail: poststelle@agbadurach.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-bad-urach.de

Directeur: Albrecht Eißler

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Urach omvat de steden Bad Urach en Metzingen zoals de gemeenten Dettingen an der Erms, Grabenstetten, Grafenberg, HülbenRiederichRömerstein en St. Johann.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Urach kan bij civiele zaken bij het Landgericht Tübingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Urach niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Urach is er één van.