Amtsgericht Bad Saulgau

Huisadres:
Amtsgericht Bad Saulgau

Kaiserstrasse 58
88348 Bad Saulgau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Saulgau
Postfach
88340 Bad Saulgau
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7581 4830 0
Telefax: 0049 (0) 7581 4830 40

E-Mail: poststelle@agbadsaulgau.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-bad-saulgau.de

Directeur: Klaus-Peter Zell

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Saulgau omvat de steden Bad Saulgau, Mengen en Scheer zoals de gemeenten Herbertingen, Ostrach en Hohentengen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Saulgau kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ravensburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Saulgau niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Saulgau is er één van.