Amtsgericht Bad Homburg vor der Höhe

Huisadres:
Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe
Auf der Steinkaut 10-12
61352 Bad Homburg v. d. Höhe
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe
Postfach 11 41
61281 Bad Homburg v. d. Höhe
Duitsland

Telefoon: 0049(0)06172/405-0
Fax: 0049(0)6172/405-139

 
Directeur: Schmidt 

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe omvat het gebied van de steden Bad Homburg vor der Höhe, Oberursel (Taunus), Steinbach (Taunus) en Friedrichsdorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe  is in civiele zaken bij het Landgericht Frankfurt am Main inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe  niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Homburg v. d. Höhe is een van deze.